Uw steun is waardevol

Tijdens Wereld Prematuren Dag (WPD) 2016 heeft Bianca een cheque uitgereikt in het Sophia Kinderziekenhuis bij de start van de week voor het couveuse kind. Een groot deel van de opbrengst van het E-book die aangeschaft zijn tussen WPD 2015 en WPD 2016 is hier gedoneerd door Bianca aan waardevolle projecten voor couveuse ouders.

Bianca: ‘Het E-book is een mooie eerste stap geweest is 2015. Het verbaasde mij op dat moment hoe weinig publicaties en boeken er over vroeggeboorte waren. Hoe kun je naasten uitleggen wat het allemaal in kan houden? Ik had zelf behoefde gehad aan een niet te zwaar boekje waar een beeld wordt geschetst wat het in kan houden een vroeggeboorte. Prachtig dat we een mooie cheque kunnen uitreiken van een groot deel van de opbrengst van het E-book!

Toch denk ik, dat we allemaal bewust dienen te zijn dat dit soort bedragen lang niet voldoende zijn om stappen te zetten in de ontwikkeling van medische zorg en waardevolle projecten naast de zorg. Ik wil me heel graag in gaan zetten om Nederland in beweging te krijgen voor de neonatologie en voor alle mooie initiatieven hier omheen. Ik denk oprecht dat de toekomst van neonatologie deze aandacht en ontwikkeling nodig heeft.

Ik vind het nog steeds bizar hoe vaak vroeggeboorte met alle gevolgen van dien voorkomt in Nederland. Het ergste wat je kunt overkomen, is het verliezen van je eigen kind of je kind moeten zien vechten omdat het ziek is. Welke ziekte dan ook. In het geval van vroeggeboorte, je kind moeten zien vechten omdat het (logisch) nog onvoldoende ontwikkelt is.

Als we hier de kinderen en hun ouders ook maar enig verdriet kunnen all4small-dokter-de-boode
besparen,door ontwikkelingen in medische zorg, dan moeten we daar toch met elkaar de schouders onder zetten denk ik dan. Doneert u mee bij All4Small?
All4Small is een initiatief van het Radboudumc, alle donaties gaan direct naar wetenschappelijk onderzoek voor de allerkleinsten.’